Schoolreis (gr.5-8)

 

Na een aantal jaren gezamenlijk op schoolreis te zijn gegaan, ging de locatie Koning Karelpad dit jaar weer gescheiden op stap. De onderbouw had een gezellige dag op Schateiland Zeumeren, terwijl de bovenbouw richting Lelystad toog, om daar het Aviodrome te bezoeken.

 

Hoewel het springkussen en de glijbanen bij de kinderen van de groepen 5 tot en met 8 populair waren, kon iedereen achteraf stellen, dat de schoolreis ook leerzaam was. Naast een uitgebreid museum konden ook vliegtuigen worden bezichtigd. Zowel van binnen als van buiten. Kinderen die nog nooit hadden gevlogen keken in de vliegtuigen hun ogen uit. Daarnaast waren er leerzame lessen in morse seinen, kon een blik worden geworpen in de hangar, was er een prachtig uitzicht vanaf de meteotoren en werd er met een speciale bril een 4D film over de vliegtuighistorie bekeken. Dit laatste compleet met voelbare regen en wind.

 

Vanwege de serene rust in Aviodrome (eigenlijk zijn ze daar op maandag gesloten) hadden de gidsen alle tijd voor rondleidingen en uitgebreide verhalen.